Skip to main content

Onderhoud
ramen
en deuren

Mooi geplaatst, makkelijk onderhouden

Wij trekken onze sterke service graag over de hele lijn door. Daarom geven we enkele tips om uw ramen en deuren uit PVC of aluminium goed te onderhouden. Zo blijven ze langer als nieuw en kunt u langer genieten van hun stijlvolle uitstraling!

Onze onderhoudstips

Aluminium ramen & deuren

  • Maak de aluminium profielen schoon met een zacht en PH-neutraal product. Doe dit 2 tot 4 keer per jaar, afhankelijk van waar u woont en hoe vaak de ramen met regen in contact komen.
  • Controleer de toebehoren en beweegbare delen best jaarlijks. Check of de opening van de drainagegaten vrij is en behandel de scharnier- en sluitpunten van uw ramen.
  • Reynaers ontwikkelde een speciale Maintenance set met alles wat u nodig hebt om uw aluminium ramen en deuren in topconditie te houden! Contacteer ons om zo’n set te bestellen!

Let op: Aluminium houdt niet van benzine, aceton of andere oplosmiddelen. Gebruik ze niet om profielen schoon te maken! Ook zuren (azijn) of alkalische producten (ammoniak of soda) laat u best links liggen!

PVC ramen & deuren uit PVC

  • PVC-profielen zijn sowieso stof- en vuilwerend. U kunt ze reinigen met een zachte spons en wat water, eventueel met een zacht product. Reinig de profielen nooit droog om krassen te vermijden.
  • Voor het jaarlijkse onderhoud van het beslag en de afdichtingen heeft Deceuninck een eigen onderhoudskit. U kunt deze kit bij ons bestellen.

Let op: Vermijd agressieve producten, schuurmiddelen of andere verbindingen (aceton, terpentijn, white spirit). Schilder ook nooit de PVC-profielen.

Hulp nodig?Contacteer ons dan!